Fotograaf Jan van IJken

Roderique “Dracorubio” Arisiaman, geboren in 1976, is een gepassioneerde beeldmaker en verhalenverteller. Zijn artistieke reis begon in de animatie- en visuele effectenwereld, maar hij ontdekte al snel dat stilstaande beelden hem beter in staat stelden zijn verhalen te vertellen en emoties op te wekken. Zijn werk is divers en overspant fotografie, fotomanipulatie, illustratie, keramiek, beeldhouwkunst en schilderkunst. Altijd geïnspireerd door licht, en hoe dit te vangen.

Bijzondere aandacht verdient Dracorubio’s fascinatie voor infraroodfotografie, een techniek die de onzichtbare wereld van infrarood licht vastlegt. Deze techniek, die gebruik maakt van speciale filters en fotoapparatuur, onthult een verborgen rijk dat buiten het bereik van het menselijk oog ligt. De expositie in Grand Café Halewijn is een uitnodiging om deel te nemen aan Dracorubio’s ontdekkingstocht naar het onzichtbare.

Deze tentoonstelling presenteert twaalf zorgvuldig geselecteerde werken van Dracorubio. Drie van deze werken zijn IRChrome foto’s, genomen in Noorwegen, en tonen een adembenemend landschap. Nog eens drie werken zijn 665nm foto’s, vastgelegd in Amersfoort, die de stedelijke omgeving in een nieuw licht plaatsen. De collectie omvat ook een reeks fascinerende beelden van tulpen, vastgelegd met diverse infrarood- en false colour technieken.

De unieke esthetiek van deze werken wordt versterkt door de keuze van Dracorubio voor hoogwaardige afdrukmaterialen. De IRChrome en 665nm foto’s zijn afgedrukt op Hahnemühle Baryta papier, ingelijst in elegante lijsten met passe-partout achter glas. De bloemenfoto’s zijn op diverse manieren afgedrukt, waaronder prints op aluminium, afdrukken op plexiglas en zelfs op fluweel, wat bijdraagt aan de unieke textuur en diepte van deze werken.

Dracorubio’s expertise in fotobewerking komt tot uiting in zijn gebruik van Photoshop. Door kleuren te versterken, contrasten aan te passen en specifieke elementen uit te lichten, geeft hij zijn infraroodfoto’s een persoonlijke en artistieke toets.

Voor meer informatie over de werken en prijzen, bezoek de website van Dracorubio: www.dracorubio.com/Expo-Halewijn.

Fotografencafé Amersfoort
Dracorubio & Infrarood Fotografie

Datum: 14 januari 2024
Tijd: 19:00 uur
Toegang: €5,-
Locatie: Grand Café Halewijn
Hof 14 3811 CJ Amersfoort

Dracorubio & Infrarood Fotografie
Categories: Homepage, Nieuws / Tags: , , /

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Fotografencafé Amersfoort Privacy Policy.