Fotografencafé Amersfoort Online – Feiko Koster interviewt Maartje Roos
Toegang tot het interview: €6,-. Tijdens het Webinar is er ruimte voor vragen via de chatfunctie.

▪ Link voor inloggen uiterlijk om 19:00 uur beschikbaar via Eventbrite
▪ Webinar open voor inloggen vanaf 19:45 uur
▪ Aanvang Webinar om 20:00 uur
▪ Einde uiterlijk 21:30

Ga naar het Fotografencafé Online

Het was een doodgewone doordeweekse dag in Koster Fine Art Gallery in Naarden-Vesting. Eigenaar Feiko Koster liet ons kennis maken met het werk van Maartje Roos. We waren verkocht, daar wilden we meer van weten!

Maartje Roosen in het Fotografencafé Amersfoort Online

Voor deze editie van het Fotografencafé Amersfoort gaat Feiko Koster op do 27 mei aanstaande in gesprek met Maartje Roos over haar werk. Samen praten ze over de jaren waar ze alles geleerd heeft over fotografie en het proces wat geleid heeft tot het ontstaan van de bijzondere beelden die nu in de Koster Fine Art Galery hangen.

Maartje’s kunst is te vergelijken met schilderkunst. Een kunstschilder kan zich bij het schilderen, van bijvoorbeeld een landschap, aan de werkelijkheid houden maar kan ook onderdelen toevoegen of weglaten. Hiermee wordt de betekenis en compositie van het schilderij (of in dit geval het fotobeeld) bepaald. Maartje neemt ons graag mee in haar manier van werken.

Fotograaf, beeldmaker en kunstenaar

Maartje Roos omschrijft zichzelf als artistiek fotograaf, beeldmaker en kunstenaar. Ze maakt geen foto’s, maar zij creëert verhalende fotografische beelden op de grens van werkelijkheid en fantasie: daar waar de mens en de wereld maakbaar lijken. Met behulp van haar creatieve geest, inlevingsvermogen, fotografische kennis en het digitale palet zet Maartje de werkelijkheid naar haar hand. Genadeloos in haar zoektocht en met engelengeduld regisseert en componeert ze haar foto’s tot in het kleinste detail. Hiermee voorziet zij haar kunstwerken van een unieke signatuur. Identiteit, natuur en historie zijn steeds terugkerende onderwerpen in haar autonome werk.

Maartje Roosen in het Fotografencafé Amersfoort Online

Onderzoek, schets en eindbeeld

Tijdens Fotografencafé Online vertelt Maartje ons over haar manier van werken, haar fotografie, haar fascinatie over identiteit, historie en de natuur. En ze spreekt over haar geduld, schetsen en ideeën. Tijd en ruimte spelen geen rol, niets is toeval en alles is mogelijk. Maartje is een creatief denker; het complete plaatje ontstaat in gedachten en het is de kunst om dit in beeld om te zetten. Hoe dit proces vorm krijgt en wat je ervoor nodig hebt vertelt Maartje ons op 27 mei..

Website Maartje Roos
Website Koster Fine Art Gallery

Maartje Roos, 1986, kunstenaar, Friezin in hart en nieren, gebruikt fotografie als medium, tekent, schetst haar fantasie, fotografeert haar kunst.

Ze studeerde cum laude af aan de Fotoacademie, daarvoor zat ze op de kunstacademie Artez en volgde de opleiding Fotonica in Drachten. Maartje participeert in het Nederlandse team voor de World Photography Cup, behaalde diverse nominaties, werd uitgeroepen als één van de 100 nieuwe fotografie talenten, werkt in opdracht voor diverse gerenommeerde bedrijven en filmproducenten, maakt kunst op maat in particuliere kringen, exposeert in binnen- en buitenland en zij wordt vertegenwoordigd door Koster Fine Art Gallery en Galerie De Roos van Tudor.

Maartje Roosen in het Fotografencafé Amersfoort Online

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dank je wel, je bericht is verzonden!
Helaas, het is niet gelukt je bericht te sturen. Probeer het (later) nog eens.

Fotografencafé Amersfoort Privacy Policy.