Het Fotografencafé van donderdag 26 oktober staat helemaal in het teken van Stichting 1000foto’s. Inloop van deze avond is vanaf 19.30 uur. Normaal entree is € 7,50; maar deze keer vanwege de lancering 1000foto’s is de toegang gratis.

Aanmelden kan via info@fotografencafe.nl; of loop op de avond binnen. Locatie: KAdECafé op het Eemplein Amersfoort.

 

Stichting 1000 foto’s

Veel archieven van professionele fotografen staan op de nominatie om te worden weggegooid of vernietigd. De fotograaf en of erven kunnen of willen niet altijd voor het archief blijven zorgen.

De musea en archieven hebben niet genoeg ruimte en capaciteit om alle archieven van professionele fotografen te bewaren en te ontsluiten. Er worden alleen nog archieven opgenomen die vanwege de kwaliteit of uniciteit zeer bijzonder zijn.

Wat gebeurt er dan met de rest? Die archieven worden op den duur te kostbaar om te bewaren en vervolgens weggegooid of vernietigd.

Dat vinden wij onacceptabel.

Het werk van professionele fotografen is meer dan de moeite waard en behoort behouden te blijven.

1000 foto’s staat voor een representatieve selectie van maximaal 1000 (digitale) foto’s uit het archief van de fotograaf. Samen met een biografie vormt het een nalatenschap waarmee toekomstige generaties in staat zijn de fotograaf en zijn of haar werk te (leren) kennen en te duiden.

1000 foto’s is een aanvulling op de huidige infrastructuur van archieven en musea en heeft de ambitie om belangrijke historische bron te worden.

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dank je wel, je bericht is verzonden!
Helaas, het is niet gelukt je bericht te sturen. Probeer het (later) nog eens.

Fotografencafé Amersfoort Privacy Policy.