Fotograaf Tetsuro Miyazaki aan het woord

Fotografencafé in gesprek met portret- en zakelijk fotograaf Tetsuro Miyazaki. Ons oog viel op zijn bijzonder project tijdens de welbekende Corona-lockdown en dachten dit is te mooi om geen aandacht te geven.

Tetsuro Miyazaki, is sinds 2015 full time professioneel fotograaf. Hij is met name werkzaam als portret-en eventfotograaf maar werkt ook regelmatig aan autonome projecten. Een daarvan is Hafu2Hafu, een wereldwijd fotoproject waarbij Tetsuro uitzoekt wat het betekent om ‘Hafu’ te zijn, oftewel mixed Japans te zijn zoals hij (half Belgisch half Japans). Tetsuro heeft meer dan 3 jaar aan Hafu2Hafu gewerkt en heeft in 2019 een fotoboek uitgebracht dat via crowdfunding is gefinancierd.

Toen in maart de betaalde opdrachten plots weg vielen door de corona-lockdown ging hij vrienden en bekenden in zijn thuisstad Maastricht fotograferen, thuis, veilig achter het raam. Dit project is gepubliceerd door de Volkskrant en werd meteen na de versoepeling van de maatregelen geëxposeerd in de Dominicanen Boekhandel in Maastricht.

Daarnaast is Tetsuro ook docent fotografie bij Kumulus (Maastricht) waar hij masterclasses straatfotografie geeft.

Tijdens de presentatie praat Tetsuro over de weg naar professioneel fotograaf, zijn werk en zijn autonome projecten.

Tetsuro over zijn fotografie-project ‘veilig achter glas’

Zie hier het volledige interview..

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Fotografencafé Amersfoort Privacy Policy.