HANNAH MAI & HENK LOGMAN TE GAST BIJ FOTOGRAFENCAFÉ AMERSFOORT.

Wat is een fotograaf eigenlijk? Wanneer noem je je zelf fotograaf, wanneer ben je meer dan alleen fotograaf? En wat is de positie van fotografie binnen de beeldende kunst? Wordt een fotograaf minder serieus genomen dan een schilder? Besteden musea en galeries genoeg aandacht aan fotografie?
Op dit soort vragen geven Hannah Mai en Henk Logman antwoord, als zij elkaar interviewen in het Fotografencafé van dinsdag 26 maart in Stadscafé Amersfoort. Een avond vol interactie: Hannah en Henk praten met elkaar, en gaan ook zeker in gesprek met het publiek.

https://www.facebook.com/fotografencafeamersfoort/videos/294954477850219/

Henk Logman:

“Lang werd fotografie op de kunstacademies aangeduid als toegepaste kunst, vergelijkbaar met grafische vormgeving en mode. Ondertussen is die positie wel aan het veranderen, maar wordt fotografie op de academies vaak ingezet als één van de mediums in de beeldende kunst. De verkoopprijzen liggen meestal ook lager dan bij schilderijen en de gangbare berekeningsmethodiek voor kunst (l+b x factor) geldt niet voor fotografie. Waarom is dat en waarom lijken we fotografie minder serieus te nemen?”

Henk Logman is in 2000 afgestudeerd als Architectonisch Vormgever aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij heeft ruim 15 jaar een zelfstandige beroepspraktijk als Interieurarchitect en meubelvormgever gehad. Sinds 2013 organiseert Henk exposities en adviseert hij op het gebied van kunstzaken. Henk coacht startende kunstenaars en opent op 31 mei zijn eigen galerie ‘LOGMAN’ voor Hedendaagse Kunst in Utrecht.

Hannah Mai:

“Ik voel mij geen fotograaf en worstel soms een beetje met de vraag of ik er een ben of niet. Maar waarom voel ik me geen fotograaf? Ik maak immers wel foto’s. De vraag ontstond vooral toen ik een New Dutch Photography Talent 2019 werd. Maar ik heb helemaal geen plezier in fotograferen. Dat bijt een beetje met fotograaf zijn en roept bij mij daarom vragen op over ‘wat’ ik nu precies ben binnen de kunst.”

Hannah Mai maakt mixed-mediawerken met analoge foto’s als basis. Ze bewerkt haar vaak donkere en melancholische beelden met garen, verf, papier of andere foto’s. Zoals ze zelf zegt: “Een geslaagde afdruk ga ik te lijf met naald en draad.”

GUP Magazine (International Photography Magazine) riep haar uit tot één van de 100 New Dutch Photography Talents 2019.

Kom je ook?

Fotografencafé Amersfoort

Dinsdag 26 maart, vanaf 19.30 uur
Stadscafé, Lieve Vrouwplein Amersfoort
Entree: gratis, vrijwillige bijdrage wordt erg gewaardeerd
18.30 uur: gezellig eten in het Stadscafé | groentelasagne à 7,50 euro (graag aanmelden)

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Fotografencafé Amersfoort Privacy Policy.