Boeklancering 101 tips voor straatfotografie | Willem Wernsen

Op donderdag 16 mei 2019 staat straatfotografie centraal tijdens een nieuwe editie van het Amersfoortse Fotografencafé. Willem Wernsen presenteert zijn nieuwste boek -101 tips voor straatfotografie- dat hij samen met Piet van den Eynde heeft samengesteld. Peter van Tuijl bespreekt foto’s van aanwezige vrijetijdsfotografen. Zowel Wernsen als Van Tuijl zijn ervaren straatfotografen. Dit maal in de bijzondere omgeving van KAdECafe aan het Eemplein.

Straatfotografie
Dankzij de opkomst van de smartphone heeft vrijwel iedereen altijd een fotocamera op zak. Nog nooit werden zoveel foto’s gemaakt. Ook straatfotografie is populairder dan ooit. Het lijkt een heel eenvoudige discipline, maar wie het ooit heeft geprobeerd, weet dat het best lastig is om in de openbare ruimte sterke beelden van mensen te maken.

Willem Wernsen
Willem Wernsen @ Fotografencafe AmersfoortWillem Wensen beoefent het genre al meer dan 40 jaar en kan eindeloos veel verhalen opdiepen uit zijn schatkamer vol praktijkervaringen. Wernsen heeft inmiddels een handvol fotoboeken op zijn naam staan. Het eerste exemplaar van zijn meest recente boek -101 tips voor straatfotografie- wordt op 16 mei aangeboden aan zijn vriendin, de Belgische fotografe Lieve de Bleeckere. 

Peter van Tuijl
Peter van Tuijl is herkenbaar aan zijn verhalende straatfoto’s. Hij laat zien dat het moment, het kader en de invalshoek van een fotograaf bepalend zijn voor een ‘andere’ waarheid. Zijn foto’s tonen ernst, kwetsbaarheid, humor en soms ook een vleugje ironie. Verder geeft hij lezingen en workshops en begeleidt fotoclubs en groepen fotografen onder andere in mentoraten. Regelmatig treedt hij op als jurylid van regionale en landelijke wedstrijden.

Foto © Willem Wernsen
Foto © Peter van Tuijl

Kom je ook?

Fotografencafé Amersfoort

Donderdag 16 mei, inloop vanaf 19.30 uur, start 20:00 uur.
KadeCafe, Eemplein 75 in Amersfoort
Entree: gratis, vrijwillige bijdrage wordt erg gewaardeerd.
Graag vooraf aanmelden: info@fotografencafe.nl.

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Fotografencafé Amersfoort Privacy Policy.