Rob Gerritsen: Heinde en Ver, Ver weg & Dicht bij…..

Op 20 februari 2020 staat Fotografencafé in het teken van het werk van fotograaf Rob Gerritsen, een bekend gezicht in de Amersfoortse fotografie-scene. 

Rob zal tijdens deze avond twee heel verschillende projecten uit zijn oeuvre met ons delen. Verschillend in zowel tijd als in onderwerp. Rob neemt ons allereerst mee naar Afghanistan, het land wat hij in 1978 als beginnende fotograaf bezocht. Hierna vertelt hij over een van zijn meest recente projecten dichter bij huis, namelijk: Landgoed Den Treek. In het boek “ Een familie landgoed ontsluierd’ wordt het verhaal over dit landgoed beschreven wat Rob heeft voorzien van passende beelden.

Afghanistan

In 1978 vertrok Rob met de bus naar van Amsterdam richting India. Zijn nieuwe fototoestel en een grote zware telelens zaten in zijn bagage. Het doel van de reis was niet alleen het avontuur op te zoeken, maar ook het thuisfront bij terugkomst te kunnen vertellen over andere culturen.

De reis leidde van grote stad naar grote stad en vanaf Teheran vandorp tot dorp en zo belandde Rob in Afghanistan. Een maand heeft hij met 4 Afghanen in een busje dit land doorkruist. Een unieke kans om het land goed te zien, de cultuur te ervaren en in beeld vast te leggen. Een leven wat zo anders was dan wat voor Rob tot dat moment bekend was.

Landgoed Den Treek: een familie landgoed ontsluierd.

40 jaar na het project over Afghanistan, werd Rob gevraagd het verhaal over landgoed Den Treek fotografisch in beeld te brengen. Een project wat op Rob’s lijf was geschreven; hij verdiepte zich in dit onderwerp om de essentie hiervan documentair, zijn voorkeur, in beeld te brengen voor de lezers van het boek.

Tijdens fotografencafe vertelt Rob ons over zijn opdracht en werkwijze en natuurlijk inspireert hij ons met zijn foto’s van landgoed Den Treek.

Rob Gerritsen

Rob Gerritsen is al ruim 40 jaar actief als amateurfotograaf. Meestal werkt hij zonder vooropgesteld doel, hij focust zich vooral op het in beeld brengen, samen met zijn partner Pauli, tevens fotografe, van andere culturen, landschappen en mensen tijdens hun reizen. Maar doelgericht fotograferen geeft een extra dimensie, zo vindt hij nu.

Kom je ook?

Fotografencafé Amersfoort

Donderdag 20 februari, inloop vanaf 19.30 uur, start 20:00 uur.
Grandcafé Halewijn in Amersfoort
Entree: gratis, vrijwillige bijdrage wordt erg gewaardeerd.
Graag vooraf aanmelden: info@fotografencafe.nl.

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Fotografencafé Amersfoort Privacy Policy.