Werk maken van je dromen

Fotografencafé met Bruno van den Elshout & Poike Stomps
do 30 maart - 19h30, Bergkerk, Amersfoort

Op donderdagavond 30 maart nodigt het Fotografencafé je uit om kennis te maken met twee prijswinnende fotografen. In de Bergkerk, tegen de achtergrond van de NEW HORIZONS die daar tot Pasen zijn, vertellen Bruno van den Elshout en Poike Stomps over hun prijswinnende projecten NEW HORIZONS en Crossing Europe.
Hoe kwamen zij op hun ideeën? Wie en wat is er voor nodig om een idee niet alleen ten uitvoer, maar voor een breed publiek tot leven te brengen? En als je dat lukt, wat is er dan gelukt?

 

Bruno fotografeerde een jaar lang ieder uur de Noordzeehorizon. Een selectie van de 8.785 horizonportretten bundelde hij tot een kunstwerk-in-boekvorm, waarmee hij diverse onderscheidingen won. Poike reisde langs alle 42 hoofdsteden van Europa om overstekende mensen te fotograferen. Met zijn foto’s won hij recent een Zilveren Camera won in de categorie Documentair. Ook zijn project is in boekvorm verschenen, en beelden uit Crossing Europe zijn opgenomen in diverse particuliere en bedrijfscollecties in binnen- en buitenland.

 

Praktische informatie

Locatie: de Bergkerk, Doctor Abraham Kuyperlaan 2, 3818 JC Amersfoort
Datum: donderdag 30 maart 2017
Fotografencafé start: 19h30, eerste presentatie: 20h00
Afronding: 21h30, waarna ongedwongen samenzijn met een hapje en drankje.
Toegang: € 7,50
Facebook event

Over Poike Stomps

Poike Stomps (1977, Zeist) brengt als sociaal-documentair fotograaf menselijk gedrag en menselijke interactie in beeld. Met zijn werk vraagt hij aandacht voor onderbelichte maatschappelijke vraagstukken en fenomenen.

Meer over Poike lees je op www.poike.nl.


Over Bruno van den Elshout

Bruno van den Elshout (1979, Den Haag) doet eigenzinnige kunst- en onderzoeksprojecten die uitnodigen tot zinvolle ontmoetingen tussen mensen, ideeën en werelden. Zo wil hij nieuwe manieren van samenleven en -werken onderzoeken, én in de praktijk brengen.

Meer over Bruno lees je op www.photologix.nl.

KIJKDUIN – Bruno van den Elshout. – FOTO GUUS SCHOONEWILLE