INTERVIEW MET HANNA HRABARSKA

Hannah HrabarskaHanna Hrabarska is een Oekraïense fotografe, journaliste en docente fotografie. Voor de oorlog in Oekraïne runde ze een kleine portretstudio in het centrum van Kiev en toerde ze de wereld rond met muziekbands en techno-dj’s. In de loop van haar 11-jarige carrière in de fotografie werd Hrabarska’s werk gepubliceerd in tal van media, zoals Die Zeit, Vogue, Forbes, Cicero, NRC, en anderen. Haar foto’s zijn tentoongesteld in galeries in Frankrijk, Duitsland, Noorwegen en de VS. Hrabarska is gepassioneerd door documentaire fotografie.
Website: https://hannahrabarska.com/ 
Instagram: https://www.instagram.com/hanna.hrabarska

Hanna Hrabarska zegt: “In de loop van één week moest ik niet één, maar twee huizen achterlaten: mijn gezellige appartement in het centrum van Kiev dat ik een paar jaar geleden had gekocht en waarvan de renovatie nog niet eens was afgerond; en het huis van mijn moeder waar ik was geboren en getogen en waar ik maandelijks naar terug zou keren …. We hebben hier onze nieuwe plek gevonden, maar we zijn nog steeds bezig onze nieuwe identiteit te vinden. Ik had me nooit kunnen voorstellen dat ik een oorlogsvluchteling was. Is het een tijdelijke status? Of is het een etiket? Waarom schaam ik me? En wat zou ik in plaats daarvan moeten voelen? De volgende ochtend na ons vertrek uit Kryvyi Rih begon ik ons verhaal te filmen in de vorm van een visueel dagboek. Ik blijf hier filmen, in Austerlitz, tot ik antwoorden vind.”

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Fotografencafé Amersfoort Privacy Policy.