Welkom in de wereld van fotografen Frans Kanters en Marco Hofsté. Stel ze vragen, luister naar hun boeiende verhalen en zie vooral veel foto’s die ze meenemen.

Frans Kanters (1964) houdt van mensen en het verstilde landschap. Fotografeert deze dan ook het liefst. “Het ontdekken van beelden begint met een fotozwerfdag. In de auto of op de fiets stappen en zomaar het licht achterna. Een willekeurige weg, geen richting, zonder doel. Onderweg verwonderen, mensen en plekken ontmoeten, de beelden vinden. Zo maak ik mijn foto’s, in een moment van stilte en verstilling”.
“De beelden die ik tijdens fotozwerftochten vergaar probeer ik te verkopen, als fotokunst en aan bedrijven die er wellicht iets mee kunnen. Het aanbieden van een serie waar je vooraf over nadenkt, die je vooruit maakt, leidt tot mooie samenwerkingen en opdrachten. Daarnaast word ik door bedrijven en organisaties ingehuurd voor het maken van onder andere portretten, groepsfoto’s, bedrijfsreportages en voor het vastleggen van evenementen. Deze combinatie, opdrachtwerk en het maken van autonoom werk is bijzonder prettig.”

Marco Hofsté is geboren in Hengelo (O), in het mooie Twente in 1969. In Den Haag studeerde hij fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Als fotojournalist heeft hij voor verschillende kranten en dagbladen gewerkt. Een mooie intensieve periode met veel mogelijkheden om zijn stijl als fotogaaf neer te zetten. Na lange tijd voor verschillende kranten te hebben gewerkt, maakt Marco nu als allround fotograaf vooral portretten en reportages voor het bedrijfsleven en redacties. Ook wordt hij regelmatig ingehuurd voor commerciële fotografie. Zijn werk wordt zeer ruim gepubliceerd in verschillende uitingen. Met zijn werk heeft Marco diverse fotografie awards gewonnen.

Kom je ook?

Stuur ons een e-mail en meld je aan! info@fotografencafe.nl
Of meld je aan op Facebook
Inloop 19.30 uur Start 20.00 uur
Locatie Grand Café Halewijn Hof 14, Amersfoort

Gratis entree, vrijwillige bijdrage gevraagd..

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Fotografencafé Amersfoort Privacy Policy.