Carla Kogelman in het Fotografencafé van 12 november.

Van 30 oktober tot 6 december exposeert Carla Kogelman in de Sint Aegtenkapel in Amersfoort. Voor de serie ‘Ik ben rugby’ die op de bovenverdieping van de Sint Aegtenkapel te zien is volgde Carla Kogelman anderhalf jaar lang de verrichtingen van Rugbyclub Eemland. Voor en achter de schermen, van het veld tot de kleedkamer, van het eerste herenteam tot de allerjongste jeugd. Op zoek naar datgene wat de sport verbindt. Vitaliteit, veerkracht en respect. Het levert een kleurrijke zwart wit reportage met intieme portretten en sfeervolle beelden op.

Carla Kogelman (1961, Raalte) is ruim 25 jaar werkzaam geweest in de theaterwereld en studeerde eind 2011 af aan de Fotoacademie in Amsterdam met als specialisatie reportage, documentair en portret. Haar zwart-wit portretten zijn een illustratie van het dagelijks leven en hebben te maken met opgroeien, emotie en hoe mensen in het leven staan. Het is een kijkje achter de schermen. Maar vooral gaat ze op zoek naar dat ene moment, het moment dat de acteur het publiek en de camera vergeet en de concentratie naar binnen gericht is.

Tijdens het fotografencafé op 12 november bespreekt Carla Kogelman haar werk en werkwijze en gaat met de bezoekers van het café in gesprek hierover.