FOTOGRAAF ARMANDO JONGEJAN TE GAST BIJ FOTOGRAFENCAFÉ AMERSFOORT.

Fotograaf Armando Jongejan is te gast bij Het Fotografencafé van vrijdag 5 April 2019.  Armando start de avond wat verder van huis met reisfotografie uit Istanbul en Kaapstad. Daarna neemt hij ons voor de pauze mee op zijn reportages die hij binnen vijf kilometer van zijn huis maakte. Vijf fotoboeken zijn daarvan het resultaat en hij gaat in op de totstandkoming van zijn recente reportage en fotoboek Monnikenleven. Hij zal vertellen over de dagen dat hij in de Sint-Adelbert abdij was, de mensen die hij daar heeft leren kennen en hoe hij zijn projecten aanpakt. Uiteraard is er ook gelegenheid tot vragen stellen. 

Armando Jongejan (Egmond aan Zee – 1960) werd in mei 2016 door abt Gerard Mathijsen uitgenodigd om de veranderingen binnen de muren van het slot van de Sint-Adelbertabdij uit Egmond-Binnen vast te leggen. In 2004 is zijn eerste fotoboek over de Egmondse abdij gepubliceerd: Een zoektocht. Broeder Gerard, schreef toen in zijn voorwoord: “Niemand weet of we nu te maken hebben met een slotfase of juist met een nieuw begin.”

In 2018 gaat het boven verwachting goed met de abdij en zijn broeders. Het Egmondse klooster wordt te klein; er zijn in de periode dat Armando fotografeerde (juni 2016 en maart 2018) vier broeders ingetreden en twee broeders hebben hun tijdelijke gelofte gedaan.

In dit fotoboek met als titel Monnikenleven zijn verschillende aspecten van het dagelijks leven van de monniken zoals gebedsdiensten, koken, onderhoud of bloemen halen in beeld gebracht. Heel indringend zijn de foto’s van het afscheid van een overleden broeder. Een fotoreportage van het spirituele en het dagelijkse leven van de Egmondse abdijgemeenschap, gericht op gebed en onderlinge dienstbaarheid.

Het fotowerk van Monnikenleven  is later dit jaar ook te zien bij Fotofestival Naarden. Van 25 mei t/m 30 juni 2019 in de Tuinzaal van Het Comeniusmuseum. (locatie7)

Na afloop is het fotoboek Monnikenleven – eventueel gesigneerd – verkrijgbaar voor € 29,50.

Kom je ook?

Fotografencafé Amersfoort

Vrijdag 5 april, inloop vanaf 19.30 uur, start 20:00 uur.
KadeCafe, Eemplein 75 in Amersfoort
Entree: gratis, vrijwillige bijdrage wordt erg gewaardeerd

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Fotografencafé Amersfoort Privacy Policy.